Header website 01Header website 02

5 slimme mantelzorg apps

Wij vinden het belangrijk mantelzorgers op allerlei denkbare manieren te ondersteunen. Het organiseren van de hulp en ondersteuning kan de mantelzorger veel tijd en energie kosten. Nieuwe technologie kan echter een uitkomst bieden. De smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor allerhande doeleinden worden apps ontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig ook een aantal handige apps om mantelzorg gemakkelijker te maken. Wij hebben de beste 5 voor je op een rijtje gezet:

 

1. FolowHub
Deze app is gericht op het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld het innemen van medicijnen. Als verzorger kan je activiteiten instellen voor bepaalde tijden. Degene die je verzorgt krijgt dan een melding en kan deze afvinken. Gebeurt dit niet dan krijg jij als verzorger een alarmmelding. Je kunt deze app ook met meerdere mensen gebruiken en zo samen beschermengel zijn.

 

2. Alzheimer Assistent
Met de Alzheimer Assistent kunnen mantelzorgers ervaringen en praktische tips uitwisselen. De app bevat een uitgebreide database met informatie over wel 60 onderwerpen. Ook kun je als gebruiker zelf nieuwe onderwerpen aandragen. Gebruik de Alzheimer Assistent voor mentale steun en praktische tips, die u direct kunt toepassen op de zorgvrager.

 

3. WeHelpen
Met deze app kun je altijd en overal zien wie er hulp nodig heeft in jouw omgeving. Je ziet direct alle hulpvragen in de buurt. Je kan je hulp aanbieden bij hulpvragen die je aanspreken. Ook kan je reageren op deze hulpvragen en ze volgen. Iets doen voor een ander is zo geregeld met de app van WeHelpen.

 

4. Ongehinderd
Met de app van Ongehinderd ben je altijd op de hoogte van locaties die toegankelijk zijn. Of het nu gaat om rolstoelvriendelijke restaurants, toiletten of geschikte parkeerplekken, met Ongehinderd hoeft u niet meer te twijfelen of u ergens naar binnen kunt. Vind gemakkelijk handige en leuke plekjes die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

 

5. MiessAgenda
Met de MiessAgenda organiseer je de zorg en aandacht rond één persoon, bijvoorbeeld je vader of moeder. Je beheert met alle zorgverleners één agenda. Iedereen kan afspraken toevoegen, en mensen in de groep hiervoor uitnodigen. Hiermee voorkom je eindeloos heen en weer whatsappen of bellen, en zorg je bijvoorbeeld dat je nooit op dezelfde dag als je broer of zus langsgaat, maar de aandacht kunt spreiden.

 

Mis jij nog apps in dit rijtje? Laat het aan ons weten!zelfgemaakte intercom mantelzorg apps

INFORMATIE

Datum:
13 oktober 2015

Tijd:

09:30 - 16:30 uur

Locatie:

Congrescentrum ’t Veerhuis, Nieuwegein

PRIJZEN

Tarief: 
€ 245,- ex BTW

Inschrijven nieuwsbrief
  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
  2. Voornaam
    Ongeldige invoer
  3. Achternaam
    Ongeldige invoer
  4. e-mailadres
    Ongeldige invoer