Header website 01Header website 02

Cursus DementieOnline

Zorgen voor iemand met dementie is een vak apart.

DementieOnline heeft speciaal voor mantelzorgers van mensen met dementie een online cursus gemaakt om u te helpen met deze intensieve zorg. U krijgt praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie. Zo krijgt u meer grip op de dementie en op de situatie en kunt u nog beter voor uw naaste zorgen.

Tijdens de internetcursus van vijf lessen krijgt u een digitale coach die u persoonlijke begeleiding en feedback zal geven. U krijgt een antwoord op alle vragen met betrekking tot de zorg voor uw naaste. Ook heeft u de mogelijkheid om een zorgdagboek bij te houden, waarin u per dag kunt aangeven wat er goed ging en wat u moeilijk vond vandaag. Dit helpt u om beter zicht te krijgen op de zorg die u verleent.

DementieOnline verzorgt ook de declaratie van de cursus bij uw verzekeraar. Op dit moment wordt de cursus vergoedt door elke zorgverzekeraar en is hij dus helemaal kosteloos!
De cursus van DementieOnline heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Geen enkele reden om het niet te proberen dus!

 

Bekijk hier het filmpje hoe het werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=thA5eIfn2cU

Weg met zorgstress, een zorg minder!

Nederland bezuinigt op de zorg. Dit betekent dat veel zorgtaken verschuiven naar de thuissituatie. Mensen willen en moeten langer thuis blijven wonen. Hierdoor gaan steeds meer mensen mantelzorg verlenen.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.
Mantelzorg is vaak intensief, zeker in combinatie met werk en het eigen (gezins)leven. Het Sociaal Cultureel Planbureau schatte in 2010 al dat toen zo’n 450.000 mantelzorgers overbelast waren. Wanneer onzekerheden toenemen of zorgtaken uitbreiden, neemt bij een mantelzorger het gevoel van overbelasting toe. Een langdurig overbelaste mantelzorger ervaart stress. Wij noemen dat zorgstress.

Zorgstress treedt heel geleidelijk aan op. Dit kan zich uiten in een verdrietige of depressieve stemming, in onzekerheid over wat er nog komen gaat, in piekeren over hoe het verder moet of in psychosomatische klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid of gebrek aan eetlust. Er ontstaat een situatie van fysieke en emotionele uitputting. En dat kun je niet gebruiken als je voor een ander zorgt.

Liever geen zorgstress!

Mensen willen fit en gezond blijven. Zeker als mantelzorger! Hoe minder zorgstress, hoe beter je voor jezelf en je naaste kunt zorgen. Met alle voordelen van dien. Je hebt meer tijd voor jezelf. Je neemt betere besluiten en beschikt over veerkracht.

Weg met zorgstress, een zorg minder!

Wil jij zorgstress verminderen of juist voorkomen? Volg dan de deelsessie “Weg met zorgstress, een zorg minder!”. Jan Olav Smit van zorgom.nl en Klaas Jan Rodenburg van het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) geven deze interactieve workshop. Zij vertellen graag over de methode die zij ontwikkelden om zorgstress structureel te verlagen.

Na het volgen van deze workshop weet je:
- hoe zorgstress ontstaat en kunt herkennen
- hoe je zorgstress kunt verlagen
- welke valkuilen je moet vermijden

Maak bijvoorbeeld kennis met de “Verlies- en Herstelspiegel”. Een bijzondere training die LSR al jaren toepast bij mensen om zorgstress te verlagen.
Ontvang bovendien een voucher om zorgom.nl, gratis uit te proberen.
Tot slot krijg je een concreet 21 dagen plan om zorgstress aan te pakken, met een overzicht van praktische hulpbronnen.

5 slimme mantelzorg apps

Wij vinden het belangrijk mantelzorgers op allerlei denkbare manieren te ondersteunen. Het organiseren van de hulp en ondersteuning kan de mantelzorger veel tijd en energie kosten. Nieuwe technologie kan echter een uitkomst bieden. De smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor allerhande doeleinden worden apps ontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig ook een aantal handige apps om mantelzorg gemakkelijker te maken. Wij hebben de beste 5 voor je op een rijtje gezet:

 

1. FolowHub
Deze app is gericht op het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld het innemen van medicijnen. Als verzorger kan je activiteiten instellen voor bepaalde tijden. Degene die je verzorgt krijgt dan een melding en kan deze afvinken. Gebeurt dit niet dan krijg jij als verzorger een alarmmelding. Je kunt deze app ook met meerdere mensen gebruiken en zo samen beschermengel zijn.

 

2. Alzheimer Assistent
Met de Alzheimer Assistent kunnen mantelzorgers ervaringen en praktische tips uitwisselen. De app bevat een uitgebreide database met informatie over wel 60 onderwerpen. Ook kun je als gebruiker zelf nieuwe onderwerpen aandragen. Gebruik de Alzheimer Assistent voor mentale steun en praktische tips, die u direct kunt toepassen op de zorgvrager.

 

3. WeHelpen
Met deze app kun je altijd en overal zien wie er hulp nodig heeft in jouw omgeving. Je ziet direct alle hulpvragen in de buurt. Je kan je hulp aanbieden bij hulpvragen die je aanspreken. Ook kan je reageren op deze hulpvragen en ze volgen. Iets doen voor een ander is zo geregeld met de app van WeHelpen.

 

4. Ongehinderd
Met de app van Ongehinderd ben je altijd op de hoogte van locaties die toegankelijk zijn. Of het nu gaat om rolstoelvriendelijke restaurants, toiletten of geschikte parkeerplekken, met Ongehinderd hoeft u niet meer te twijfelen of u ergens naar binnen kunt. Vind gemakkelijk handige en leuke plekjes die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

 

5. MiessAgenda
Met de MiessAgenda organiseer je de zorg en aandacht rond één persoon, bijvoorbeeld je vader of moeder. Je beheert met alle zorgverleners één agenda. Iedereen kan afspraken toevoegen, en mensen in de groep hiervoor uitnodigen. Hiermee voorkom je eindeloos heen en weer whatsappen of bellen, en zorg je bijvoorbeeld dat je nooit op dezelfde dag als je broer of zus langsgaat, maar de aandacht kunt spreiden.

 

Mis jij nog apps in dit rijtje? Laat het aan ons weten!zelfgemaakte intercom mantelzorg apps

5 redenen om uw medewerkers voor het Welzijn in de Zorg Event aan te melden

1. Medewerkers zijn weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mantelzorg.

Mantelzorg is van onschatbare waarde voor de samenleving; 80% van de zorg die verleent wordt, is mantelzorg(!) Daarnaast wordt informele zorg in het nieuwe zorgstelsel steeds belangrijker.


2. Scholing maakt uw hele instelling beter.
Beter opgeleid personeel maakt minder fouten en zorgt voor een betere dienstverlening. Dit straalt af op de gehele organisatie.


3. Kennisvergroting zorgt dat personeel bij uw organisatie blijft.
Naast dat bijscholing uw medewerkers scherp houdt, verhoogt het de intrinsieke motivatie van uw medewerkers. Hierdoor zullen er minder ziekmeldingen zijn en de grotere kennis zal het bedrijf doen groeien.


4. Kennisvergroting is goed voor het imago van uw organisatie.
Verkrijg meer aanzien als instelling door te laten zien dat u uw medewerkers regelmatig laat bijscholen.


5. Het verkrijgen van nieuwe kennis en kunde zorgt voor een kwaliteitsverbeteringslag in uw organisatie.
Er is meer focus op werk door nieuwe inspiratie en medewerkers zijn duurzaam inzetbaar door nieuwe, actuele kennis. Ook kunnen medewerkers de opgedane kennis direct inzetten in de praktijk. Daarnaast zullen ze de nieuwe kennis met hun collega’s delen, wat de algehele kwaliteit die uw organisatie realiseert, verbetert.

Tijdens het Welzijn in de Zorg Event worden deelnemers geprikkeld. Houd uw medewerkers betrokken en gemotiveerd door hen uit te dagen op een inspirerende manier.
Het Welzijn in de Zorg Event vindt plaats op 13 oktober in congrescentrum ‘t Veerhuis in Nieuwegein. Dit is hét kennis- en inspiratie event voor de zorg- en welzijnsbranche. De registratie is geopend, het programma krijgt vorm, schrijf uw medewerkers in voor hét moment van het jaar waar zij terecht kunnen voor nieuwe inzichten, kennisuitwisseling, inspiratie, netwerken en vooral veel praktische handvatten.

Profiteer van groepskorting!
Groepen vanaf 3 personen betalen slechts €220,- ex BTW per persoon. Tot 15 augustus betaal je natuurlijk het voordelige EarlyBird tarief. Stuur een mail naar info@welzijnindezorgevent.nl om je groep op te geven.

Aangrijpende verhalen

Lees hieronder meer over aangrijpende inzichten van cliënten. Wat vind jij hiervan? Deel je mening, kennis en ervaring tijdens het Welzijn in de Zorg Event.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6700/Wetenschap/article/detail/4037620/2015/05/25/Sociaal-geisoleerde-oudere-kan-niet-zonder-beroepshulpverlener.dhtmlutm_content=bufferc13d6&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer


Voor meer stof tot nadenken, check onze website!
www.welzijnindezorgevent.nl

Don't forget me - het verhaal van Frans

Het verhaal van Frans is hartverwarmend.

Net als bij zijn moeder wordt bij Frans (50) op jonge leeftijd dementie geconstateerd. Frans is één van de ruim 25000 jong-dementerenden die Nederland telt. Op zijn arm een tatoeage  met de tekst "don't forget me". Wanneer hij zijn gevoelens niet meer kan verwoorden, hoeft hij enkel maar naar deze tekst te wijzen en spreekt dat gebaar voor zich. Frans kan zijn vrouw ontlasten door naar een dagopvang te gaan, maar helaas kan niet elke zorgvrager dat..

We zien dagelijks voorbeelden waarbij partners of kinderen, met zorg en liefde, steeds intensievere zorg moeten gaan verlenen. Vaak zie je in dat geval ook dat de mantelzorgers de zorg voor hun naaste niet uit handen willen of kunnen geven, maar daardoor zelf overbelast raken.


Herken jij dit?
Zorg jij zelf voor een (dementerende) zorgvrager? Kun jij ergens terecht met vragen? Ben je tevreden over de begeleiding die je krijgt vanuit zorgprofessionals? Denk je dat er meer gedaan zou kunnen worden om jou wat werk en zorgen uit handen te nemen?


Ben jij zelf een professional in de zorg? Kun je tevreden zijn over de begeleiding die je geeft? Denk je dat er soms meer gedaan kan worden om het leven van mantelzorgers te verlichten?


Praat mee over de toekomst van de (mantel)zorg en meld je nu aan voor het Welzijn in de Zorg Event! 13 oktober 2015 in Nieuwegein.


Zie hier het hele verhaal van Frans:
http://gezondheid.eenvandaag.nl/tv-items/57967/still_alice_film_over_jong_dementerenden 

 

INFORMATIE

Datum:
13 oktober 2015

Tijd:

09:30 - 16:30 uur

Locatie:

Congrescentrum ’t Veerhuis, Nieuwegein

PRIJZEN

Tarief: 
€ 245,- ex BTW

Inschrijven nieuwsbrief
  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
  2. Voornaam
    Ongeldige invoer
  3. Achternaam
    Ongeldige invoer
  4. e-mailadres
    Ongeldige invoer