Header website 01Header website 02

Jan van der Hammen, dagvoorzitter 

Jan van der Hammen

Jan van der Hammen (1958) is opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige en is in 1980 in de ouderenzorg gaan werken. Hij heeft lange tijd als manager in de psychogeriatrie en later in het kleinschalig wonen gewerkt. Hij is 5 jaar bestuurslid geweest van de Vereniging voor Psychogeriatrie (VPG).

Naast zijn werk is hij in 1990 begonnen met het maken van thematheater. In 2004 begon hij met zijn eigen bedrijf: Theater en Spel, omdat hij ontdekte dat de inhoudelijke kennis en ervaring in de zorg en het middel theater, zeer goed op elkaar aansloten. Ook werkt hij mee aan verschillende (post) Hbo-opleidingen en begeleidt zorginstellingen in het opzetten van kleinschalig wonen en dementiezorg.

Sinds 1 januari 2015 is de jarenlange samenwerking met Barbara Oppelaar verankerd in een nieuw bedrijf Ervarea. leren door beleven.

Zij werken vanuit de overtuiging dat leren leuk moet zijn. Beide treden ook regelmatig op als dagvoorzitter of procesbegeleider bij congressen en studiedagen.

 Conny Groeneveld, spreker

conny GroeneveldConny Groeneveld werkte lange tijd in de zorg voor mensen met dementie, Daarna werkte ze als docent binnen het MBO en leidde werkers in de zorg op tot professionals.
Samen met Mandy Verkerk heeft zij het bedrijf "Ik Moed" opgericht; coaching, training en mediation vanuit de kracht van kwetsbaarheid.

Anneke van der Plaats, spreker

Anneke van der Plaats

Dr. Anneke van der Plaats ontwikkelde 'omgevingszorg', een nieuwe visie op de invloed van de omgeving op mensen met dementie. Omgevingszorg leert hoe je bij de inrichting van de (leef)omgeving rekening kunt houden met de aantasting van het brein bij dementie.

Anneke heeft het vermogen om haar wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Barbara Oppelaar, sessieleider

Barbara

Barbara Oppelaar (1967) studeerde chemische technologie, zij werkte lange tijd als adviseur en projectleider bij gemeentes en adviesbureaus.

Door de kennismaking met improvisatietheater kreeg het werk in deze technische omgevingen een hele nieuwe dimensie.

De stap naar zelfstandig ondernemer werd daarmee niet meer dan logisch. Barbara brengt energie en verbindt met oog voor het individu en het geheel.

Marianne Schenderling, sessieleider

marianne schenderling

Marianne Schenderling is de oprichter en projectleider van de Expeditie-SlimThuis met SlimoTheek. Marianne is een ervaren marketing- en communicatiespecialist en innovator in de zorg en heeft in 2013 het online magazine Zorgmag.nl opgezet.

De Expeditie-SlimThuis en SlimoTheek zijn daar een logisch gevolg op. “eHealth gewoon gewoon maken”: Vanuit dit motto komt de Expeditie letterlijk naar de eindgebruikers toe om hen te vertellen wat technologie in wonen, welzijn en zorg voor hen in petto heeft.

Pietsje Wijbenga, sessieleider

pietsje wijbenga

Pietsje Wijbenga is als sparringpartner vanaf het begin betrokken bij Expeditie-SlimThuis en de SlimoTheek. Ze is mede-ontwikkelaar, presentator van Expeditie-bijeenkomsten en bouwer van de bijbehorende website.

Pietsje is communicatiespecialist en webbouwer. Aan bod komen conceptueel denken, creativiteit, besluitvaardigheid, resultaatgericht,  klant- en communicatiegericht, organiseren en plannen.

Lia van Loo, sessieleider

Lia van Loo

Twee decennia werkervaring als pedagogisch medewerker en manager in Zorg- en Welzijnsinstellingen leerden Lia van Loo dat samenwerken niet altijd vanzelf gaat. Maar zij ontdekte ook dat de “chemie tussen mensen” te organiseren is. Dat intrigeerde haar en daar heeft zij zich in verdiept en verder in gespecialiseerd.

‘t Lab, Lia`s advies bureau, werkt via coaching & advies aan ontwikkeling van krachtige teams, persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Goede communicatie en samenwerking zijn daarbij onontbeerlijk. Die kennis geeft zij daarom graag door.

Jan Olav Smit, spreker
JanOlavSmit Welzijn in de Zorg Event 13 oktoberJan Olav Smit is founder van zorgom.nl. Jan Olav komt uit een groot gezin waarvan zijn moeder in 2011 vasculaire dementie kreeg. Als gezin beseften zij dat ze vanaf dat moment heel wat extra’s op hun bord kregen. In 2012 ontwikkelde het gezin een eigen online platform, waarmee vanaf dat moment centraal en veilig de zaken werden geregeld. Dat bracht Jan Olav op het idee om hun “houtje-touwtje”-gezins-website om te zetten naar een gebruiksvriendelijke, veilige en privacy-beschermende website. Een deskundig projectteam heeft hem daarbij geholpen. Het resultaat heet zorgom.nl. 
 
Zijn missie is dat, mede door het gebruik van zorgom.nl, het welzijn van zorgontvanger, mantelzorgers en hun omgeving toeneemt. Alles draait om aandacht. Zorgom.nl en LSR ontwikkelen concepten om zorgstressreductie voor iedereen toegankelijk te maken.
Klaas Jan Roodenburg, spreker
roodenburg
Klaas Jan is directeur van het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR). Het LSR bevordert de aandacht voor rouw in de privésfeer en in de samenleving. Verlies van gezondheid heeft een grote impact op het leven van een zieke, maar ook op het leven van een mantelzorger. Een langdurig overbelaste mantelzorger kan zorgstress krijgen. Het LSR helpt mensen zorgstress te verminderen door middel van voorlichting en educatie, benutten van regelmogelijkheden en verhogen van de zelfzorg. LSR en Zorgom.nl werken samen en ontwikkelen concepten om zorgstressreductie voor iedereen toegankelijk te maken.
 
 
INFORMATIE

Datum:
13 oktober 2015

Tijd:

09:30 - 16:30 uur

Locatie:

Congrescentrum ’t Veerhuis, Nieuwegein

PRIJZEN

Tarief: 
€ 245,- ex BTW

Inschrijven nieuwsbrief
  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
  2. Voornaam
    Ongeldige invoer
  3. Achternaam
    Ongeldige invoer
  4. e-mailadres
    Ongeldige invoer