Header website 01Header website 02

‘Mantelzorger word je niet, het overkomt je’

Mantelzorgers verlenen 80% van alle zorg, maar wie zorgt er eigenlijk voor mantelzorgers?

Dit is de vraag die Monica Blokker & Elisabeth van den Bos dagelijks bezighoudt. Gedreven vanuit eigen ervaringen in zowel de informele als de formele zorg, is deze vraag het startpunt geweest voor het organiseren van het Welzijn in de Zorg Event 2015. Elisabeth en Monica zijn de initiatiefnemers van wat belooft een inspirerende dag te worden.

Van onschatbare waardeMonica & Elisabeth
Beiden zijn moeder van twee kinderen én ondernemers, en leiden daardoor een actief en druk bestaan. Zij zien door hun achtergrond en ervaring binnen de (in)formele zorg in dat zij, mede door het veranderende zorgstelsel, wellicht ooit zelf mantelzorg moeten gaan verlenen aan een naaste.

Zoals je je kunt voorstellen, is extra zorg verlenen met zo’n druk bestaan niet altijd eenvoudig. Vele leeftijdsgenoten zitten wél in de situatie dat ze naast hun drukke baan en gezinsleven ook nog mantelzorg moeten verlenen. Monica en Elisabeth realiseren zich als geen ander dat het niet vreemd is dat 3 op de 5 mantelzorgers te zwaar belast worden. Dit maakt mantelzorgers kwetsbaar, terwijl ze voor de samenleving van onschatbare waarde zijn.
Het ontzorgen van de mantelzorger zien zij daarom als een grote kans!

Zorg voor mantelzorgers!
Met deze problematiek in het achterhoofd richten zij zich in hun werkzaamheden op welzijnsstrategieën en het samenspel tussen formele en informele zorg. Hun focus ligt op het creëren van samenhang tussen zorg en welzijn, zodat de rol van de mantelzorger optimaal tot zijn recht komt en overbelasting voorkomen kan worden. Dit gedachtengoed speelt een cruciale rol tijdens het Welzijn in de Zorg Event.

Ondersteuning op maat
Het doel is om zorgprofessionals en mantelzorgers bij elkaar te brengen en hen actief kennis en ervaringen te laten delen. Zo willen ze een antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoe kunnen we mantelzorgers op een innovatieve en positieve manier ondersteuning op maat bieden?’

Het Welzijn in de Zorg Event vindt plaats op 13 oktober in congrescentrum ‘t Veerhuis in Nieuwegein. De registratie is geopend en het programma is gereed. Van harte welkom op hét event van het jaar waar je terecht kunt voor nieuwe inzichten, kennisuitwisseling, inspiratie, netwerken en vooral veel praktische handvatten die je de direct kunt toepassen in je werkzaamheden!

Zien we jou ook of wil je over ons schrijven?
Dan horen we graag van je. Bel of mail ons gerust of kijk op de persinformatie pagina.

Elisabeth van den Bos
☎ 06 29 18 62 13
✉  Elisabeth@welzijnindezorgevent.nl

Monica Blokker
☎ 06 38 24 63 22 
✉ Monica@welzijnindezorgevent.nl

INFORMATIE

Datum:
13 oktober 2015

Tijd:

09:30 - 16:30 uur

Locatie:

Congrescentrum ’t Veerhuis, Nieuwegein

PRIJZEN

Tarief: 
€ 245,- ex BTW

Inschrijven nieuwsbrief
  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
  2. Voornaam
    Ongeldige invoer
  3. Achternaam
    Ongeldige invoer
  4. e-mailadres
    Ongeldige invoer